Informasjon Karate

Våre treningstider
Mandag barn: 1700-18:00
Mandag Videregående barn: 1800-1900
Mandag Ungdom/voksen 1900-2030

Onsdag felles barnetrening 1900-2000
Onsdag ungdom/voksne 2000-2130

Kontaktpersoner:

GruppelederGlenn Roger Hallankarate[at]byafossen[dot]no942 91 111
Nestleder og hovedinstruktørFrank-Ivar Rantvedtfrank[dot]rantvedt[at]ntebb[dot]no900 98 368
Materialforvalter og kassererPer Gunnar Wigen
Stevneansvarlig
Instruktør- og utdanningskoordinatorFrank-Ivar Rantvedtfrank[dot]rantvedt[at]ntebb[dot]no900 98 368

Byafossen karate kan du også besøke på egen Facebookside

Byafossen Karate – Historikk

September 2009 ble det etablert et prøveprosjekt med karate for barn i idrettslaget. Intensjonen var å prøve ut om det var interesse for denne type aktivitet og øke breddetilbudet i idrettslaget.  I tillegg til trening for barn, ble det også etablert et tilbud for de voksne med fokus på en kombinasjon av yoga og karate/selvforsvar. Tilbudet viste seg raskt å bli en stor suksess, og det ble i løpet av de første 6 mnd notert hele 48 utøvere. Karategruppen ble vedtatt som fullverdig gruppering i idrettslaget på årsmøtet 2010. Byafossen Karate ble tatt opp i kampsportforbundet 24.6.2010 og Stilartsorganisasjonen Wado International Ko-federation (WIKF) 28.8.2010.

Den stilarten som blir undervist gjennom Byafossen karate er Wado karate og betyr ”fredens vei”. Wado karate fokuserer mer på teknikk, hurtighet og spenst enn på bruk av rå muskelkraft. Det gjør stilarten godt egnet for karateutøvere i alle aldre, og med ulik fysisk form. Med sine hurtige og effektive teknikker er Wado Karate godt egnet i selvforsvar. Stilartens grunnlegger Ohtsuka hadde gode kunnskaper om asiatisk medisin, og mange teknikker i Wado Ryu er derfor laget for å motvirke stress og føre til bedre helse. 

Karategruppen ble dannet av Morten Bjerkan som var gruppens første hovedinstruktør, i tillegg til god støtte fra Frank-Ivar Rantvedt og Per Gunnar Wigen som også fulgte treningene i voksengruppen. Gruppen trente første halvåret på Solhaug forsamlingshus for deretter å trene i gymsal på Fagerheim skole og videre i gymsal på Byafossen skole. Gruppen trener regelmessig 2 ganger i uken med fokus på kamptrening en av treningene.

Treningens mål er å ha det moro, å lære bedre kroppskontroll og trene opp selvdisiplin, konsentrasjon og evne til å utfordre seg selv. Mye av treningene er lagt opp rundt basisferdigheter som blant annet det å slå kollbøtte, hoppe tau, balanseøvelser, fallteknikker med mer. Spesielt med karatetreningene er ritualene med hilsinger, respekt og japanske ord og utrykk. For de voksne er fokus lagt på bevegelighetstrening, styrking av kjernemusklatur samt trene opp hurtighet og koordinasjon igjen.